6 metode prin care iti poti incuraja copilul sa faca miscare

6 metode prin care iti poti incuraja copilul sa faca miscare


Este bine cunoscut faptul ca, in zilele noastre, copiii sunt din ce in ce mai solicitati de cursuri si teme, dar si tentati sa petreaca mult timp in fata calculatorului sau tabletei. Acesti factori conduc la un stil de viata mai putin activ decat este sanatos, si pot dauna dezvoltarii corecte ale copiilor. Insa parintii joaca un rol major in modul in care copiii percep si practica un stil de viata sanatos.

Totodata, poate fi dificil sa iti convingi copilul sa lase deoparte tableta, si nu are sens sa faci asta fortandu-l. Iata, in cele ce urmeaza, 6 metode prin care iti poti incuraja copilul sa adopte un stil de viata activ:

  • Fii un model pentru copil

Asa cum, probabil, stii deja, copiii tind sa isi imite parintii. Prin urmare, daca cei mici observa ca miscarea iti face placere, exista sanse mari sa isi doreasca sa faca si ei aceleasi activitati fizice pe care le faci si tu.

  • Alege o activitate potrivita

Pentru a te asigura ca cel mic se bucura de miscare, este important sa alegi o activitate care este pe placul lui, dar care este si potrivita varstei. De exemplu, un copil de 3-4 ani nu va fi pregatit pentru ridicarea de greutati, insa o sa invete cu usurinta cum sa se plimbe pe o trotineta pentru copii .

  • Alege o activitate distractiva

Ajuta-ti copilul sa gaseasca o activitate care sa ii faca placere. Sportul nu trebuie sa fie o obligație – de aceea, este bine sa alegeti o activitate pe care o poate practica cu acelasi entuziasm cu care practica un hobby. Cu cat ii surade mai mult activitatea respectiva, cu atat are mai multe sanse sa continue sa o practice, si sa exploreze activitati noi.

  • Implica intreaga familie

Invita intreaga familie sa participe la activitati fizice. Iesiti la plimbare sau urmati un curs dedicat atat adultilor, cat si copiilor. Mergeti la plaja sau in parc si jucati volei, badminton, sau cu un frisbee. Organizati, impreuna, mici competitii. Posibilitatile sunt nelimitate – este important sa alegeti activitati distractive, astfel incat copilul sa invete ca miscarea este un lucru pozitiv.

  • Asigura-te ca poate face sport in siguranta

In mod natural, majoritatea copiiilor sunt energici si vor aborda miscarea cu entuziasm. Insa accidentele precum zgarieturile sau cazaturile ii pot descuraja. De aceea, este important sa alegi cu grija echipament de protectie pentru copilul tau, de exemplu cand foloseste rolele, trotineta, bicicleta, sau skateboard-ul. De asemenea, asigura-te ca locul unde face sport este lipsit de obstacole periculoase, mai ales cand invata un sport nou.

  • Invata-l sa nu exagereze

Ca in multe alte activitati, calitatea este mai importanta decat cantitatea. Desigur, este in regula ca anumite activitati fizice sa fie solicitante, insa nu epuizante. Este important sa ii transmiti copilului tau aceasta idee pentru a evita suprasolicitarea fizica si accidentele.

Asa cum am spus si mai sus, acestea il pot descuraja de la a face miscare in mod regulat.

Vă rugăm să vă autentificați pentru a posta un comentariu.