Cat de sigure sunt trotinetele electrice pentru copii? 4 aspecte de luat in considerare

Cat de sigure sunt trotinetele electrice pentru copii? 4 aspecte de luat in considerare


Vrei sa ii cumperi copilului tau o trotineta electrica insa esti ingrijorat ca este mai periculoasa decat o trotineta pentru copii obisnuita? In general, acest lucru nu ar trebui sa fie adevarat.

Iata 4 aspecte pe care sa le iei in considerare pentru a evita accidentele pe trotineta electrica:

1.       Personalitatea copilului

In primul rand, este important sa te gandesti la personalitatea copilului si la abilitatile sale. Pana la urma, oricat de mult ai insista pe reguli de siguranta si circulatie, copilul conduce trotineta si, cel putin uneori, nu va fi sub supravegherea ta.

Daca este un copil foarte aventuros si entuziasmat, care nu prea e atent la ce il inconjoara, o trotineta electrica rapida, cu putere mai mare, nu va fi o alegere buna la inceput, cel putin pana cand copilul invata sa fie mai precaut.

De asemenea, fiind mai grea, trotineta electrica nu este potrivita pentru invatat trucuri si scheme. Trucurile pot, de asemenea, sa strice rotile trotinetei sau alte componente, ceea ce poate duce la accidentari sau reparatii costisitoare. Copilul mic, ale carui abilitati motorii nu sunt inca foarte dezvoltate, poate avea, de asemenea, dificultati in manevrarea trotinetei electrice.

Un copil care are ceva experienta cu bicicleta sau trotineta nu va avea, in schimb, prea multe probleme in a invata sa mearga in siguranta pe trotineta electrica.

2.       Marimea trotinetei

Multi parinti si copii, deopotriva, sunt atrasi de designul si de tehnologia unei trotinete electrice. Nu e nimic in neregula cu asta dar, daca vrei ca trotineta sa fie si folosita de copil, fii atent ca trotineta sa se potriveasca inaltimii si greutatii sale, ca el sa o poata conduce confortabil.

Poate vei fi, de asemenea, tentat sa ii iei o trotineta mai mare, gandindu-te ca, oricum, copilul creste repede. Sigur, aceasta optiune pare sa te scuteasca de cheltuieli viitoare. Insa, daca trotineta e prea mare pentru copil, va risca sa se accidenteze sau va fi prea intimidat ca sa o foloseasca.

3.       Acomodarea cu trotineta

Odata ce ai ales trotineta potrivita, este necesar ca cel mic sa se acomodeze cu ea si sa invete cum accelereze, cum sa franeze, si cum sa o manevreze. Acest proces nu ar trebui sa fie unul indelungat, daca se desfasoara in conditiile potrivite, adica o zona neaglomerata, cu teren asfaltat si drept. Astfel, trotineta nu va fi un pericol, pentru ca cel mic o va manevra cu usurinta.

4.       Masuri de siguranta

Pentru ca trotineta electrica sa fie un mod sigur de transport, nu e suficient ca cel mic sa stie sa o foloseasca. Este nevoie, de asemenea, sa invete anumite reguli, precum:

–  sa traverseze doar prin locuri marcate, pe culoarea verde a semaforului, mergand pe langa trotineta

– sa aiba grija la pietoni si sa foloseasca pistele pentru biciclisti

– sa poarte echipament de protectie

– sa nu mearga cu viteza, mai ales in locuri aglomerate sau cu teren denivelat

– sa nu mearga pe trotineta in picioarele goale sau in slapi.

Vă rugăm să vă autentificați pentru a posta un comentariu.