Cei mai buni jucatori de biliard din lume

Cei mai buni jucatori de biliard din lume


Jocul de billiard este unul dintre acele putine jocuri cu o istorie foarte bogata, si care este inca printre preferatele oamenilor de pe intregul glob. Cei mai cunoscuti jucatori de biliard au o experienta bogata in spate si au reusit sa impresioneze prin abilitatile lor, astfel incat multi dintre cei pasionati de biliard le vor recunoaste numele din lista de mai jos.

Din pricina complexitatii jocului si a sistemului de ranking, este dificil sa faci un top al celor mai buni jucatori de biliard. Insa mai jos vei gasi o lista cu jucatorii cei mai apreciati si mai populari din lume.

Iata cele mai interesante detalii despre acestia:

1. Efren Reyes

Atunci cand vine vorba de cei mai buni jucatori de biliard din lume, numele lui Efren Reyes va fi mentionat adesea.

Multi il considera cel mai bun jucator din istorie, fiind primul jucator care a castigat Campionatul Mondial la doua discipline.

Mai mult de atat, Efren Reyes a castigat peste 70 de titluri in cadrul a diferite competitii internationale.

2.  Ralph Greenleaf

Greenleaf este un jucator american de renume, fiind cunoscut drept singurul jucator din istorie care a castigat World Pocket Championship de douazeci de ori.

3. Earl Strickland

Earl Strickland apare in multe topuri ca unul dintre cei mai buni jucatori de biliard ai tuturor timpurilor. Acest jucator profesionist, cunoscut pentru faptul ca isi domina adversarii in majoritatea confruntarilor, a facut cunostinta cu masa biliard la o varsta frageda si, drept urmare, a castigat numeroase premii si a devenit un favorit al fanilor. 

4. Jeanette Lee

O jucatoare temuta, Jeanette Lee a castigat peste 27 de campionate nationale si mondiale. In prezent, isi petrece majoritatea timpului fiind un ambasador pentru acest sport.

Este o favorita a fanilor nu numai pentru stilul ei feroce de a juca, ci si pentru ca a reusit sa joace extrem de bine suferind de scolioza.

5. Allison Fisher

Fisher isi merita locul in acest top deoarece a castigat primul sau campionat mondial la varsta de doar 17 ani. De atunci a castigat mai mult de 50 de premii doar in SUA, iar in 2007 a primit titlul de Jucatoare a Anului.

6. Willie Mosconi

Willie Mosconi a fost un jucator american de biliard al carui nume a fost, practic, sinonim cu jocul de biliard in America de Nord in secolul 20. Mosconi a creat si a utilizat numeroase trick shot-uri, si a fost unul dintre primii jucatori care au popularizat biliardul la nivel national.

7. Rudolf Wanderone

Un alt jucator american faimos, Wanderone era cunoscut pentru carisma sa si comportamentul distractiv din timpul jocurilor. Cu toate ca este un nume cunoscut multor pasionati de biliard, Wanderone nu a castigat vreodata un campionat.

8. Luther Lassiter

Considerat un superstar al biliardului, Lassister are un stil specific de joc, ce i-a castigat un loc in topul celor mai apreciati jucatori de biliard din SUA. Lassiter a castigat sase campionate mondiale si numeroase alte titluri.

Photo by Marcelo Leal on Unsplash

Vă rugăm să vă autentificați pentru a posta un comentariu.