Cum sa explorezi un oras nou in vacanta

Cum sa explorezi un oras nou in vacanta


Sa calatoresti inseamna sa experimentezi lucruri si locuri noi, si sa intalnesti oameni cat mai interesanti! Profita de tot ceea ce are de oferit destinatia de vacanta aleasa folosind aceste sfaturi despre cum sa explorezi un oras nou:

1. Nu te feri de transportul public

In vacanta, ceea ce vezi pe drumul pana la o destinatie anume este la fel de important ca destinatia in sine. Pe langa faptul ca poti descoperi, spontan, locuri mult mai frumoase decat te asteptai, utilizarea transportului in comun te poate ajuta sa privesti orasul prin ochii localnicilor si sa intelegi cum traiesc ei. In plus, transportul in comun va fi mereu mai ieftin decat un taxi.

Daca transportul public nu ti se pare de incredere, inchiriaza o bicicleta sau ia cu tine in vacanta un skateboard.

2. Nu planifica fiecare secunda a vacantei

Fiecare zi iti arata mai multe despre locul in care te afli si despre toate activitatile pe care le ai la dispozitie. Chiar daca este important sa planifici corect anumite aspecte ale calatoriei, nu uita sa lasi putin loc pentru explorare. Altfel, s-ar putea sa pierzi cea mai buna parte a vacantei – descoperirea de lucruri si locuri noi. Asigura-te, cel putin, ca itinerariul pe care l-ai creat este flexibil.

3. Ai incredere in intuitia ta

Respectarea unei rute stricte poate fi eficienta pentru a evita aglomeratia, zonele mai putin placute ale unui oras sau pentru a putea bifa toate locurile pe care ai planuit sa le vezi. Insa s-ar putea sa te surprinzi si, pe drumul planuit, sa simti curiozitate fata de anumite locuri sau lucruri de facut. Asculta-ti intuitia si permite-ti sa fii spontan/a! Un calator curios este un calator fericit!

Pe de alta parte, orice oras are pericolele lui, asadar intuitia ta iti poate spune sa te indepartezi de un anumit loc sau de anumite persoane. Chiar daca pare ca nu ai un motiv rational, asculta-ti intuitia si in acest sens.

4. Vorbeste cu localnicii

Desigur, asa cum spuneam mai sus, este bine sa te tii deoparte de persoanele a caror energie sau atitudine nu iti place. Este bine, totodata, sa fii deschis/a sa vorbesti cu localnicii si chiar cu alti turisti. De multe ori acestia iti pot oferi ponturi despre locuri interesante sau pot impartasi cu tine povesti fascinante despre viata lor.

5. Incearca mancarea traditionala

Nu poti considera ca ai explorat un loc in totalitate daca nu ai incercat mancarea traditionala din acel loc. Pentru a te asigura de autenticitatea mancarii, incearca si restaurantele mai mici, din zonele rurale, departe de aglomeratia turistilor. Uneori, gastronomia locala va include feluri de mancare de-a dreptul ciudate; alteori, vei descoperi combinatii de gusturi si condimente pe care nici nu ti le-ai imaginat si care te vor imbia sa inveti, la randul tau, cum sa gatesti feluri noi de mancare pe care sa le impartasesti cu familia si prietenii.

Vă rugăm să vă autentificați pentru a posta un comentariu.