Cum sa faci mai multa miscare incepand de azi

Cum sa faci mai multa miscare incepand de azi


Cu totii stim ca sanatatea noastra este fundamentata pe un stil de viata activ. Insa, in ziua de azi, cand tot mai multe joburi presupun statul jos, la birou, timp de multe ore pe zi, nu ne miscam atat de mult pe cat ne-am dori sau cat ar fi sanatos.

Asadar, cum poti tine pasul si cu activitatile de zi cu zi, dar fara sa neglijezi miscarea? In primul rand, este necesar sa renunti la prejudecati precum „Trebuie sa merg de cateva ori pe saptamana la sala” sau „Trebuie sa platesc antrenori sau cursuri scumpe de fitness” pentru a avea un nivel bun de fitness.

Tot ce ai nevoie este sa urmezi pasii de mai jos:

1. Personalizeaza

Online vei gasi o multime de programe de fitness insa acestea trebuie sa iti serveasca doar drept inspiratie nu drept reteta fixa. Numai tu iti cunosti circumstantele si nevoile – analizeaza nivelul de fitness pe care il ai, timpul disponibil, ceea ce iti place sa faci (miscare in aer liber, la sala, acasa, in grupuri, cu prietenii etc.).

De exemplu, daca iti face placere sa faci miscare in aer liber poti sa incepi sa alergi in fiecare dimineata sau seara. Sau, ca sa eviti vremea neplacuta, iti poti achizitiona un aparat de vaslit sau o banda de alergat pentru acasa.

2. Alege-ti un obiectiv

Ce doresti sa obtii de la un stil de viata activ? Beneficiile vor exista oricum, chiar daca faci doar 10 minute de sport pe zi, insa un obiectiv clar te poate ajuta sa te organizezi mai bine. Obiectivul ales poate fi legat de orice: sa alergi un maraton, sa inoti o anumita distanta, sa parcurgi un anumit numar de kilometri pe zi, sa faci un anumit numar de flotari etc. Alege un obiectiv care te entuziasmeaza pentru ca asa iti vei mentine vie motivatia.

3. Alege o activitate placuta

Ca sa te misti mai mult, poti incepe de la activitatile de zi cu zi – urca mai multe scari, mergi la un magazin mai departe, plimba cainele cu 10-20 de minute mai mult etc. Poate iti place sa dansezi, sa faci gimnastica, sau ai avut mereu o curiozitate aparte fata de yoga. Miscarea face parte, natural, din viata noastra, si cu totii putem gasi o activitate care ne face placere.

4. Nu te descuraja

Multi oameni renunta rapid la sport pentru ca nu vad rezultatele asteptate intr-un timp suficient de scurt, si se descurajeaza. Insa, chiar daca progresul este unul lent, acesta este un lucru pozitiv, deoarece ii da atat mintii cat si corpului tau ocazia sa se adapteze la noul nivel de efort fizic pe care il faci, la noua ta rutina, si la alte schimbari pe care le faci, constient sau nu, in mentalitatea ta. Prin urmare, nu te lasa descurajat de progresul lent, ci cauta sa il accepti ca pe o parte perfect naturala a unui stil de viata activ.

Vă rugăm să vă autentificați pentru a posta un comentariu.