Cum sa faci sport chiar daca ti-ai pierdut motivatia

Cum sa faci sport chiar daca ti-ai pierdut motivatia


Cu totii avem nevoie de o doza de motivatie pentru a duce la bun sfarsit antrenamentele saptamanale. Insa asta nu inseamna ca, daca ne-am pierdut din entuziasmul pentru sport, nu mai putem ramane in forma.

De cate ori te trezesti, de fapt, simtind mult entuziasm pentru un antrenament de forta dificil sau o sesiune lunga si obositoare de alergat?

Sa faci sport doar cand te simti foarte motivat este o abordare gresita pentru ca, de fapt, acest lucru ar duce la antrenamente extrem de inconsecvente.

Adevarul este ca, in majoritatea ocaziilor, sa faci sport poate fi destul de dificil si plictisitor. Pe de alta parte, asa cum probabil stii, cel mai important lucru in mentinerea unui stil de viata activ este consecventa. Asadar, cum te poti asigura ca nu renunti la sport atunci cand nu mai simti entuziasm ca la inceput?

Iata cateva idei pe care le poti pune in aplicare.

1. Schimba-ti abordarea

Da, uneori vei simti ca nu ai deloc energie si chef sa faci sport. Insa, de cele mai multe ori, cel mai bun lucru pe care ul poti face este, pur si simplu, sa faci chiar si jumatate dintr-un workout, deoarece stii ca este spre binele tau.

De asemenea, poti inlocui antrenamentele dificile cu alte activitati dinamice: spre exemplu, in loc sa mergi la sala, fa o plimbare lunga pe o bicicleta de oras. De multe ori, vei observa ca te simti mai motivat daca inlocuiesti o activitate dificila cu una placuta.

2. Adauga un element nou antrenamentelor tale

Un workout simplu si eficient nu este, intotdeauna, cel mai interesant si usor de facut. Dimpotriva, daca nu gasesti nicio provocare in antrenamentele tale curente si ele au devenit un alt lucru repetitiv de facut, este cazul sa gasesti noi elemente care sa te stimuleze.

Poate schimbi modul in care iti faci incalzirea, iti schimbi playlist-ul cu muzica, sau te alaturi unui grup nou de fitness. In orice caz, nu uita ca antrenamentele nu trebuie sa fie o provocare doar pentru corp, ci si pentru mintea ta.

3. Tine un jurnal

Daca esti la inceputul unui nou antrenament, poti crea in jurnal o lista de obiective pe care vrei neaparat sa le indeplinesti, si pe care sa le revizitezi din cand in cand.

In situatia in care faci sport regulat de ceva vreme si ti-ai pierdut interesul, scrie o lista cu toate beneficiile resimtite pana acum, pentru a-ti reaminti de ce fitness-ul ar trebui sa joace un rol important in viata ta.

O alta strategie pe care o poti urma este sa iti scrii antrenamentele ca pe o lista de sarcini pe care trebuie sa le bifezi cand le-ai completat. Vei stii mereu ce si cand ai de facut – tot ce trebuie sa faci este sa urmezi programul pe care ti l-ai setat, asa cum ai face cu orice alta sarcina.   

Vă rugăm să vă autentificați pentru a posta un comentariu.