Locul celor mai importante afaceri și locații din județul Vâlcea
Utile
Membrii
© 2022 prinValcea.ro
Mersul pe role este un sport potrivit pentru oamenii de toate varstele insa este, probabil, unul dintre cele mai populare moduri de a face miscare mai ales printre copii.
Spre deosebire de alte moduri de a face sport, precum alergatul, spre exemplu, mersul pe role este bland cu articulatiile si cu muschii. Prin urmare, poate fi practicat de intreaga familie, atata timp cat isi pot mentine echilibrul pe role, si reprezinta modul perfect de a petrece timp de calitate impreuna.
Asa cum spuneam mai sus, prima conditie a mersului pe role este mentinerea echilibrului pe acestea, atat in repaus cat si in mers. Daca te ingrijoreaza ca cel mic ar putea cadea sau s-ar putea rani incercand sa invete sa mearga pe role copii, afla ca exista un mod corect de a invata acest sport, si ca este usor de invatat la toate varstele.
Iata, mai jos, cateva …
Primul pas este echiparea cu accesoriile de protectie, nu numai pentru ca cel mic sa fie ferit de accidente, ci si pentru a-l invata, de la inceput, despre importanta acestui echipament, care consta in casca, genunchiere, cotiere si manusi.
Daca mergi si tu pe role, nu te gandi ca poti renunta la aceste accesorii pentru ca esti un adult experimentat – fii un exemplu pentru copilul tau si foloseste toate accesoriile, altfel va fi si el tentat sa te imite si sa renunte la ele.
Dupa echipare, urmeaza primii pasi pe role. Nu exersati inca pe asfalt, ci gasiti o portiune cu iarba, unde copilului ii va fi mai usor sa isi mentina echilibrul. Invata-l ca pozitia corecta presupune ca trunchiul sa fie usor aplecat in fata, iar genunchii trebuie indoiti.
Dupa ce adopta cu succes aceasta pozitie, copilul poate incerca sa isi mentina echilibrul, alternativ, pe un singur picior. Nu il lasa singur, ci tine-l de mana oricat are nevoie.
Odata ce a invatat pozitia de baza si isi poate mentine echilibrul intr-un singur picior, cel mic este pregatit pentru exercitiile pe asfalt. Ajuta-l sa repete aceleasi miscari ca mai inainte, ca mai apoi sa il ajuti sa se deplaseze inainte. Alege o strada lata, cu teren drept, si cu putina circulatie, pentru a avea multa libertate de miscare.
Pentru mai multa siguranta, invata-l pe cel mic si sa franeze si sa cada – explica-i ca trebuie sa evite sa cada in maini sau in genunchi si sa incerce, in schimb, sa cada pe o parte.
Daca tu nu esti priceput la mersul pe role si, eventual, ai prea mari emotii pentru cel mic pentru a fi un profesor eficient, este cazul sa cauti ajutorul altcuiva. Poate fi vorba de un alt membru al familiei, un prieten de familie, sau chiar un copil mai mare, deja experimentat cu rolele.
Photo by Pelayo Arbués on Unsplash
Locul celor mai importante afaceri și locații din județul Vâlcea
Utile
Membrii
© 2022 prinValcea.ro