Cum te poate ajuta yoga atunci cand vrei sa fii in forma

Cum te poate ajuta yoga atunci cand vrei sa fii in forma


La nivel global yoga este o practica foarte populara pentru oameni de toate varstele si la toate nivelurile de fitness. Componenta spirituala a diferitelor forme yoga este foarte importanta insa, in timp, yoga a devenit si o metoda de relaxare si mentinere in forma, practicata atat de femei cat si de barbati.

Cu alte cuvinte, yoga nu mai este rezervata doar celor interesati de evolutia spirituala, ci este de ajutor si celor care vor sa faca o forma mai blanda de exercitii fizice. Asta nu inseamna ca yoga este o practica usoara! Insa multiplele sale beneficii merita efortul.

Iata care sunt cele mai importante dintre acestea:

1. Te ajuta sa iti dezvolti flexibilitatea

Atunci cand te gandesti la yoga probabil iti vin in minte posturi complicate, pentru care ai nevoie deja de multa flexibilitate. Insa obiectivul acestei practici nu este sa poti face cea mai complexa postura, ci sa te simti mai bine si sa iti cresti calitatea vietii.

Daca nu crezi ca esti suficient de flexibil pentru yoga, tocmai din acest motiv ar trebui sa incepi aceasta practica, pentru ca vei castiga in flexibilitate cu fiecare sesiune. Flexibilitatea este importanta pentru ca te ajuta sa te misti natural, cu mai multa usurinta si fara dureri.

2. Te poate ajuta sa pierzi in greutate

Chiar daca o sesiune de yoga nu consuma atat de multe calorii ca o sesiune de cardio intens, yoga tot te poate ajuta sa iti reduci greutatea in alte moduri. Spre exemplu, te poate motiva sa faci mai multa miscare, te poate ajuta sa gestionezi mai bine stresul, inlocuind mancatul excesiv, si te poate incuraja sa ai un stil de viata mai sanatos, in general.

Daca vrei sa vezi rezultate mai rapide insa nu poti face exercitii fizice cu impact ridicat precum alergatul sau CrossFit, combina yoga cu pedalatul pe o bicicleta eliptica sau vaslitul pe un aparat de vaslit.

3. Minimizeaza riscul de boli cardiovasculare

Cu toate ca yoga nu se concentreaza pe exercitii de tip cardio, poate avea un impact important asupra sistemului cardiovascular, scazand riscul de tensiune arteriala ridicata, ateroscleroza si alte afectiuni.

4. Iti imbunatateste starea de spirit

Miscarile specifice yoga, combinate cu tehnicile de respiratie si meditatie specifice, relaxeaza, diminueaza anxietatea si stresul, si are efecte pozitive asupra starii tale de spirit in viata de zi cu zi. In schimb, acest lucru te poate motiva sa fii mai activ.

5. Nu te costa multi bani

Costurile pentru yoga varia: poti scoate cativa bani din portofel daca platesti un curs, iti cumperi o saltea yoga scumpa si haine sport speciale, mergi in retreat-uri etc. Insa, de fapt, yoga poate fi aproape gratuita.

Poti purta orice haine confortabile in timp ce faci, pe covorul din sufragerie, programe yoga pe care le gasesti online. Cauta instructori acreditati, astfel incat sa eviti practica gresita si posibile accidentari.