Locul celor mai importante afaceri și locații din județul Vâlcea
Utile
Membrii
© 2022 prinValcea.ro
Ca majoritatea parintilor, probabil stii deja: copiii tai ar avea nevoie sa petreaca mai mult timp in aer liber, jucandu-se si explorand. Dar stii care sunt beneficiile activitatilor in aer liber pentru cei mici? Majoritatea parintilor vor sa aiba copii sanatosi, independenti, si curiosi. Ei bine, unul dintre modurile prin care copiii capata aceste calitati este petrecerea timpului in aer liber, care este benefica pentru bunastarea lor emotionala, mentala, si fizica.
Fie ca mergeti la o plimbare prin padure sau le oferi o trotineta copii cu care sa goneasca prin parc, cei mici vor avea numai de castigat de pe urma petrecerii timpului la soare.
Joaca in aer liber imbunatateste abilitatile motorii ale copiilor, inclusiv agilitatea, coordonarea, si echilibrul. Copiii care se joaca frecvent afara au o musculatura mai dezvoltata, mai multa anduranta fizica, si abilitati mai avansate de a-si folosi corpul pentru miscari diverse si complexe.
Copiii care petrec mult timp fiind activi au sanse mai mari sa fie activi si la varsta adulta si astfel, sa evite complicatiile pe termen lung precum bolile cardiovasculare, diabetul, problemele cu somnul si alte afectiuni grave. In plus, expunerea la lumina soarelui imbunatateste starea de spirit si intareste sistemul imunitar.
Asa cum spuneam mai sus, copiii care petrec timp in aer liber, jucandu-se si explorand, au o musculatura mai dezvoltata si mai puternica decat copiii sedentari. Insa, de fapt, nici nu este nevoie ca cel mic sa alerge incontinuu – chiar si mentinerea echilibrului intr-un leagan ii ajuta pe cei mici sa isi activeze musculatura.
Joaca in aer liber ii ajuta pe copii sa devina observatori mai buni si sa inteleaga mai usor mediul in care se afla. In explorarile lor copiii rezolva tot soiul de mici „probleme” – cum sa se catere, cum sa apuce cu mainile, cum sa isi mentina echilibrul si asa mai departe. Acest lucru ii ajuta si sa inteleaga conceptul de cauza si efect, pentru ca pot observa ce se intampla daca actioneaza intr-un mod sau altul.
Petrecand mai mult timp afara, copiii invata sa aprecieze mediul inconjurator pentru ca au ocazia sa observe si sa interactioneze cu elemente naturale si sa le cunoasca valoarea. Copiii vor mentine aceasta mentalitate si ca adulti, si vor dori sa protejeze natura pentru ca timpul petrecut in natura le-a oferit amintiri frumoase.
Chiar daca sunt supravegheati de parinti, copiii au un sentiment de libertate atunci cand sunt afara si exploreaza pe cont propriu. Au sansa sa ia propriile decizii si sa isi asume anumite riscuri pe care nu au ocazia sa le experimenteze in spatii inchise. Astfel, isi dezvolta increderea in propriile forte.
Locul celor mai importante afaceri și locații din județul Vâlcea
Utile
Membrii
© 2022 prinValcea.ro