Intelegerea diferentelor dintre un scuter si o motocicleta

Intelegerea diferentelor dintre un scuter si o motocicleta


Daca visezi sa vezi toata Romania, atunci libertatea unui vehicul cu doua roti este un mod fantastic de a face acest lucru. Strazile oraselor si oraselor din Romania pot fi foarte aglomerate si agitate, astfel incat flexibilitatea si manevrabilitatea scuterelor si motocicletelor iti pot oferi un avantaj serios atunci cand vine vorba de a te deplasa.

Cu toate acestea, oamenii folosesc adesea termenii scuter si motocicleta destul de interschimbabil, adesea crezand pur si simplu ca felul in care stai pe vehicul este singura diferenta reala; acest lucru nu este adevarat incepand de la putere la piese scuter versus piese moto si incercarea de a le calari pe amandoua in acelasi mod poate duce la probleme serioase.

Asadar, inainte de a decide ce vehicul sa iei cu doua roti in calatoria ta de vis, asigura-te ca intelegi aceste trei diferente cheie.

 Putere

Pur si simplu, motocicletele sunt considerabil mai puternice decat scuterele. Aceasta inseamna ca o motocicleta poate accelera si atinge viteze maxime mult peste cea a unui scuter si sunt concepute pentru a reflecta acest fapt.

In general, motocicletele au motoare care variaza de la 250cc oriunde pana la 1.500cc sau chiar 2.000cc, ceea ce ofera un nivel ridicat de performanta, dar necesita ca motocicleta sa fie destul de grea pentru a-i asigura stabilitatea la aceste viteze.

Pe de alta parte, scuterele variaza in mod normal de la 50cc pana la 150cc. Acest prag inferior inseamna ca scuterele pot fi mai usoare si mai manevrabile, dar le lipseste acceleratia unei motociclete.

 Transmisie

Din nou, scuterele ofera o optiune mai simpla aici, deoarece marea majoritate a acestora au transmisii automate. Aceasta inseamna ca cutia de viteze de pe scuter se va regla automat in sus si in jos pentru a compensa modul in care este condus si drumul pe care este condus.

Invers, motocicletele sunt de obicei echipate cu cutii de viteze manuale, astfel incat utilizatorul trebuie sa inteleaga cand sa le schimbe in sus si in jos pentru a permite utilizarea lor corecta.

In functie de experienta ta de conducere, este posibil sa nu fi intalnit inainte transmisia manuala si acest lucru ar putea reprezenta o curba semnificativa de invatare daca doresti sa mergi cu motocicleta.

Roti

Pentru a oferi o stabilitate mai buna la viteze mai mari, motocicletele vor avea roti mai mari si un ampatament mai lung decat scuterele, iar acest lucru indica alegerile de proiectare necesare pentru performanta lor.

Dezavantajul este ca o motocicleta va avea un cerc de viraj semnificativ mai mare decat un scuter, totusi scuterele sunt mai expuse riscului de suprafete de drumuri inguste si de resturi pe care rotile mai mari ale motocicletelor ar trebui sa poata aluneca.

Per ansamblu, ambele vehicule au avantaje si dezavantaje in functie de circumstantele in care circula. Scuterul este un vehicul mai mic si mai usor, care poate fi manevrat mai usor si se pot gasi mai usor piese scuter de inlocuit in caz de avarii pe drum, dar nu are durabilitatea si acceleratia unei motociclete.

In cele din urma, trebuie sa te asiguri ca carnetul de sofer iti permite sa conduci oricare tip de vehicul inainte de a incerca sa te dai cu unul, neaparat sa ai o asigurare auto valcea, dar, daca esti nesigur de la inceput sau esti nou la vehiculele cu doua roti, atunci scuterul este probabil calea de urmat.

Vă rugăm să vă autentificați pentru a posta un comentariu.