La ce sa fii atent cand cumperi prima bicicleta de munte

La ce sa fii atent cand cumperi prima bicicleta de munte


Cumpararea unei biciclete de munte poate parea un proces destul de complex, din cauza varietatii mari de modele existente pe piata.

Iata, mai jos, cateva…

Informatii utile atunci cand vrei sa cumperi prima bicicleta de munte:

1. Bugetul

Desigur, exista si optiuni foarte ieftine de biciclete, insa acestea vor avea o durata de viata destul de scurta. Bicicletele de munte ieftine sunt mai grele si mai putin durabile deoarece sunt confectionate din otel ieftin, au componente de o calitate scazuta si, in general, nu vor rezista pe terenuri denivelate. In plus, o bicicleta de acest tip iti va ingreuna urcarea la deal.

Merita sa investesti putin mai multi bani pentru a avea o experienta placuta atunci cand mergi pe bicicleta si pentru a evita alte neplaceri, fie ca este vorba de achizitionarea unei biciclete noi la scurt timp dupa ce ai cumparat-o pe prima, fie despre accidente cauzate de calitatea scazuta a bicicletei.

2. Suspensiile

O bicicleta de munte la un pret mediu va avea, de obicei, o furca cu suspensie, care va deveni, la randul ei, mai usoara si mai ajustabila pe masura ce pretul bicicletei este mai crescut. O furca cu suspensie reduce din impactul resimtit pe teren accidentat si te poate ajuta sa controlezi mai bine bicicleta.

Daca intentionezi sa folosesti bicicleta doar pe teren usor denivelat, sau ai un buget mic, o bicicleta fara suspensii poate fi mai buna decat una cu o suspensie ieftina. Bicicletele foarte ieftine care au furca cu suspensie pot fi destul de grele, deoarece producatorul va evita materialele usoare pentru a mentine scazut pretul bicicletei.

De asemenea, nu te increde in biciclete foarte ieftine cu suspensie totala – si in acest caz, pretul bicicletei este, foarte probabil, mentinut scazut sacrificand calitatea altor componente, iar tu te vei alege cu o bicicleta grea si dificil de manevrat.

3. Marimea bicicletei

Este extrem de important ca marimea bicicletei sa fie una care sa ti se potriveasca. Din acest motiv, este recomandat sa te informezi online despre dimensiuni sau chiar sa intrebi personalul unui magazin de biciclete despre acest aspect. In ce priveste bicicleta de munte, scopul este sa gasesti una cu o rama cat mai mare dar de pe care sa poti cobori cu usurinta.

4. Numarul de viteze

In general, este recomandat ca bicicleta ta sa aiba un numar mai mare de viteze, deoarece astfel vei avea o calatorie mai lina pe terenuri denivelate si la urcare. Multe biciclete mai ieftine vor avea 7 viteze; cele cu 8, 9, sau chiar 10 viteze, desi preferabile, sunt mai scumpe.

5. Franele si saua

Nu in ultimul rand, daca intentionezi sa mergi cu bicicleta pe ploaie, este recomandat sa cumperi o bicicleta cu frane care functioneaza si cand sunt umede. De asemenea, o sa mare si moale nu este intotdeauna cea mai confortabila, deci opteaza pentru una de dimensiuni mai reduse, cu un design anatomic.

Vă rugăm să vă autentificați pentru a posta un comentariu.