La ce sa fii atent cand iti alegi prima bicicleta pliabila

La ce sa fii atent cand iti alegi prima bicicleta pliabila


Bicicleta pliabila a devenit, in ultimii ani, preferata celor care sunt pasionati de mersul pe bicicleta insa au nevoie de o solutie mai practica atunci cand vine vorba de transportul si depozitarea bicicletei. O bicicleta pliabila este, in multe cazuri, de dimensiuni mai reduse decat o bicicleta obisnuita, si poate fi transportata cu usurinta in mijloacele de transport in comun.

Insa, pe langa usurinta cu care poate fi redusa in dimensiuni prin pliere, si transportata in majoritatea locurilor unde ar fi mai dificil – sau chiar nu e posibil – sa intri cu o bicicleta pliabila, este necesar sa iei in calcul si alte aspecte inainte de a-ti achizitiona prima bicicleta pliabila.

Iata, mai jos, care sunt acestea:

  1. Cadrul

Pe piata vei gasi modele de biciclete cu cadre confectionate din otel, fibra de carbon, aluminiu, si titan. Aceste biciclete vor avea preturi destul de diferite, in functie de materialul folosit. Un cadru din carbon si titan va face bicicleta mai costisitoare, dar va fi mai durabil si mai usor. In schimb, un cadru din aluminiu sau otel va fi mai greu, dar mai ieftin.

  1. Rotile

Mai precis, este vorba de dimensiunile acestora, care vor varia între 14 si 6 inci.  Cu roti mai mici, bicicleta va fi mai usoara insa vei sacrifica din confortul si stabilitatea oferite de rotile mai mari. In plus, cu roti mai mari te poti plimba si in zone cu un teren mai denivelat.

  1. Sistemul de pliere

Pe piata exista trei tipuri de sisteme de pliere: plierea in doua, plierea in trei, si plierea cu dezasamblare. Plierea in doua se efectueaza prin plierea cadrului dar, desi este un proces rapid, nu permite o pliere foarte compacta.

Plierea in trei presupune plierea cadrului, ghidonului, dar si retractarea scaunului, ceea ce inseamna ca varianta pliata a bicicletei va fi mult mai compacta decat o bicicleta cu pliere in doua.

A treia metoda de pliere – plierea cu dezasamblare – presupune exact ceea ce sugereaza si numele metodei, adica indepartarea diferitelor piese ale bicicletei, de la roti, pedale, sa, lant, si chiar indoirea cadrului. In acest mod, vei obtine o pliere foarte compacta insa este de retinut ca acest proces dureaza ceva timp, ai nevoie de anumite unelte speciale, dar si cunostinte de baza in ce priveste asamblarea si dezasamblarea bicicletei.

  1. Mai multe trepte de viteza

Daca planuiesti sa folosesti bicicleta pliabila pe teren denivelat, la deal sau la munte, este necesar sa te orientezi catre o bicicleta pliabila cu mai multe viteze. O buna parte din modelele existente pe piata au o singura viteza, insa iti va fi dificil sa folosesti o astfel de bicicleta pe pante, spre exemplu, si va trebui sa depui destul de mult efort pentru a compensa.

  1. Intretinerea bicicletei

Inainte de a cumpara modelul dorit, informeaza-te despre piesele bicicletei si daca sunt usor de reparat sau achizitionat pentru inlocuire. In caz contrar, te poti alege cu costuri neasteptate in viitor.

Vă rugăm să vă autentificați pentru a posta un comentariu.