La ce trebuie sa fie atent copilul tau cand foloseste trotineta toamna

La ce trebuie sa fie atent copilul tau cand foloseste trotineta toamna


Odata cu venirea toamnei, conditiile meteo se schimba, iar cei care folosesc trotineta sunt nevoiti sa fie atenti la potentiale riscuri si sa se adapteze. De aceea, este important sa ii inveti pe cei mici sa acorde o atentie sporita echipamentului de protectie si conditiilor in care folosesc trotineta.

Iata, mai jos, un top al precautiilor pe care le poti comunica copiilor care vor sa isi urmeze pasiunea pentru mersul pe trotineta si in timpul toamnei:

  1. Grija sporita la suprafetele umede

Ploaia si frigul specifice toamnei pot transforma asfaltul intr-o suprafata alunecoasa si periculoasa, in special pentru vehiculele cu doua roti precum trotineta copii. De aceea, este necesar sa iti sfatuiesti copilul sa utilizeze trotineta cu precautie sporita – cu alte cuvinte, sa nu accelereze foarte tare, sa evite, pe cat posibil, curbele și franele bruste, precum si zonele umede si inghetate.

Atentie, de asemenea, la gramezile de frunze – desi pare distractiv sa treci cu trotineta prin ele, nu numai ca reprezinta un pericol de alunecare, dar pot ascunde diferite obstacole periculoase.

  1. Mentinerea vizibilitatii

Serile de toamna pot fi foarte placute, iar copilul tau poate fi tentat sa ramana afara, mergand pe trotineta, dupa lasarea intunericului. Insa vizibilitatea scazuta il poate pune in pericol. De aceea, sfatuieste-l sa foloseasca trotineta numai in locuri bine iluminate. Pentru ca acest lucru nu va fi posibil in toate cazurile, este bine, de asemenea, sa ii achizitionezi imbracaminte sport cu elemente reflectorizante.

Atentia la trafic este, de asemenea, deosebit de importanta. Invata-l pe copilul tau sa respecte intotdeauna semaforul, sa se asigure inainte sa traverseze, si sa mearga pe langa trotineta atunci cand traverseaza.

  1. Echipamentul potrivit

Temperaturile scazute din timpul toamnei pot fi resimtite mai puternic atunci cand copilul foloseste trotineta. Prin urmare, este important sa se protejeze impotriva frigului purtand imbracamintea si incaltamintea adecvata. Acest lucru inseamna sa poarte mai multe straturi de imbracaminte, iar acestea sa nu fie foarte largi, dar nici foarte stramte pentru a nu incomoda.

Asa cum am mentionat mai sus, imbracamintea ar trebui sa contina elemente reflectorizante pentru o vizibilitate sporita. De asemenea, manusile il vor ajuta pe copil sa isi mentina mainile calde si nu aiba probleme cu manevrarea trotinetei.

Casca ramane un element de protectie foarte important, cu atat mai mult cu cat, in timpul toamnei, riscul de cazaturi este mai ridicat. Aceasta trebuie purtata intotdeauna, fara exceptie, fara a permite ca fesul copilului sa schimbe modul in care este purtata in mod normal. De asemenea, genunchierele si cotierele il vor ajuta sa evite consecintele dureroase ale cazaturilor care, uneori, sunt dificil de evitat.

Nu in ultimul rand, este bine sa verifici trotineta si echipamentul de protectie pentru a determina daca functioneaza cum trebuie. Invata-l si pe copil cum sa faca acest lucru. Daca acestea sunt deteriorate, fa tot posibilul sa le inlocuiesti in loc sa le repari cu mana ta, deoarece reparatiile improvizate pot conduce, la randul lor, la accidentari.

Vă rugăm să vă autentificați pentru a posta un comentariu.