Lucruri ieftine de facut in majoritatea oraselor

Lucruri ieftine de facut in majoritatea oraselor


Daca iti petreci vacanta intr-o locatie exotica, la plaja, este usor sa gasesti lucruri gratuite de facut. Inotul, plaja, lectura si plimbarea te pot distra zile intregi. Dar cand te afli intr-un oras plin de turisti, sau iti petreci vacanta acasa, nu este atat de usor sa gasesti multe lucruri ieftine sau chiar gratuite de facut , iar bugetul tau poate scapa rapid de sub control.

Sunt atat de multe lucruri pe care sa-ti cheltuiesti banii in orase. Atat de multe de cumparat, atatea locuri cu taxe de intrare, atatea terase si restaurante, atatea atractii! Dar unii spun ca cele mai bune lucruri din viata sunt gratuite – sau mai ieftine, cel putin – iar acest lucru este valabil mai ales cand vine vorba de calatorii.

Iata cateva idei in acest sens:

1. Un tur gratuit pe jos

Majoritatea oraselor mari vor oferi un tur gratuit pe jos, sau cu un cost redus. Bineinteles, daca vrei sa fie complet gratuit iti poti planui, folosind Google, o plimbare independenta in care sa vezi diferite atractii, cartiere si cladiri interesante etc. Nu uita, totusi, ca un ghid local va avea de impartasit informatii mai interesante decat cele gasite la o prima cautare online.

Daca iti petreci vacanta acasa sau vrei sa faci ceva deosebit pentru un weekend, alatura-te unui tur prin orasul in care locuiesti, chiar daca crezi ca stii pe dinafara istoria lui.

2. Inchiriaza o bicicleta si viziteaza parcurile

Daca vrei sa faci un tur mai extensiv si sa vezi rapid cat mai multe atractii, inchiriaza o bicicleta pentru o zi. Daca locuiesti intr-un oras mai mare, probabil vei gasi, de asemenea, optiuni in acest sens. Chiar daca ai sau nu posibilitatea de a inchiria o bicicleta acolo unde stai, propria bicicleta de oras te poate ajuta sa ai mai multa mobilitate si sa vezi altfel orasul.

3. Exploreaza pietele

Nu exista o modalitate mai buna de a te bucura de atmosfera unui oras decat la piata locala. De la aromele si alimentelor proaspete pana la tesaturile si suvenirurile (uneori de o calitate discutabila, dar haioase) ale standurilor de arta si mestesuguri, pietele sunt o sursa excelenta de divertisment si iti ofera o perspectiva inedita asupra vietii locale.

4. Cauta muzeele si galeriile gratuite

In orasele mari din toata lumea exista muzee si galerii cu intrare gratuita sau bazata pe o donatie simbolica. Daca intentionezi sa vizitezi o multime de muzee si galerii si te afli intr-un oras in care acestea nu sunt gratuite, afla daca orasul ofera carduri speciale care includ acces la atractii, reduceri la baruri si restaurante, si costuri reduse la transport.

6. Cauta festivaluri si spectacole gratuite

Daca iti plac evenimentele de acest tip, aboneaza-te la newsletter-ul unei publicatii online care se ocupa cu stiri despre evenimente in orasul tau. In vacanta, incearca sa iti coordonezi calatoria cu un carnaval sau un festival, deoarece orasul va fi plin de spectacole gratuite. Atentie, insa, festivalurile mai mari pot creste preturile pentru hoteluri si zboruri!