Vaslit versus alergat. Ce să alegi

Vaslit versus alergat. Ce să alegi


Daca te numeri printre cei ce au auzit de beneficiile utilizarii unui aparat de vaslit, poate te-ai gandit sa inlocuiesti alergatul cu un antrenament pe acest aparat. Acest articol compara cele doua moduri de a face fitness si te va ajuta sa alegi antrenamentul potrivit pentru tine, tinand cont de cateva aspecte esentiale:

1. Impactul asupra articulatiilor

Alergatul are un impact puternic asupra articulatiilor – prin urmare, multi alergatori sufera, mai ales, de dureri de spate sau de picioare.
In schimb, un antrenament pe un aparat de vaslit nu pune presiune pe articulatii asa cum o face alergatul. De aceea, va fi o alegere mai buna pentru cei cu dureri de articulatii, pentru seniori, cat si pentru cei ce se recupereaza in urma diverselor afectiuni.

2. Calorii consumate

Atat alergatul cat si vaslitul sunt alegeri bune atunci cand vrei sa arzi un numar mare de calorii. Desi alergatul este, teoretic, mai eficient, numarul de calorii arse va depinde de intensitatea si durata antrenamentului, care vor depinde, la randul lor, de cat de mult iti place sa alergi sau sa vaslesti.
In plus, vaslitul te va ajuta sa iti dezvolti si musculatura, mai mult decat o poate face alergatul. O musculatura mai dezvoltata arde mai multe calorii, ceea ce inseamna ca vaslitul intens va fi mai eficient atunci cand vine vorba de slabit.

3. Cardio

Alergatul si vaslitul sunt antrenamente cardio cu beneficii similare. Mai mult, pe majoritatea aparatelor de vaslit ai optiunea de a adauga rezistenta, ceea ce inseamna ca poti face un antrenament cardio intens. In schimb, acest lucru nu va fi posibil pe toate benzile de alergat, si in special nu pe cele mai ieftine.

4. Dezvoltare musculara

Daca scopul tau este sa iti dezvolti musculatura intregului corp, vaslitul va fi o alegere mai buna. Vaslitul iti antreneaza atat bratele cat si picioarele, dar si muschii abdominali si ai spatelui. In schimb, alergatul iti antreneaza, in principal, muschii picioarelor si gluteii, desi muschii abdominali si bicepsii vor beneficia si ei, intr-o anumita masura.

5. Costuri

Ambele moduri de a face miscare implica anumite costuri. Cea mai ieftina optiune este sa alergi in aer liber, desi va fi nevoie sa investesti in incaltaminte potrivita si poate alte accesorii, precum o husa cu banderola pentru telefonul mobil.

Pe de alta parte, alergatul va deveni mai costisitor daca vei plati un abonament la sala de fitness. Achizitionarea unei benzi de alergat sau unui aparat de vaslit pentru acasa poate parea cea mai costisitoare optiune, iar preturile lor pot fi similare. Insa investitia in oricare dintre aceste aparate va merita in timp, deoarece te vei putea antrena oricand doresti.

In concluzie, alergatul si vaslitul iti vor fi utile in functie de obiectivele pe care ti le-ai setat. Daca vrei sa slabesti, alergatul este, teoretic, mai eficient. In schimb, daca vrei sa
slabesti si sa iti dezvolti si musculatura, ar trebui sa alegi vaslitul. In fapt, este recomandat sa le incerci pe amandoua pentru a avea beneficii complexe.

Vă rugăm să vă autentificați pentru a posta un comentariu.