Bicicleta pliabila – avantaje si dezavantaje

Bicicleta pliabila – avantaje si dezavantaje


Chiar daca exista de ceva vreme si sunt folosite chiar frecvent, bicicletele pliabile nu sunt pe placul oricui. Multi se vor feri de o bicicleta de acest tip, crezand ca este prea costisitoare, insuficient de rezistenta sau chiar inestetica.

Din fericire, lucrurile s-au schimbat in ultimele decenii si, desi este inca posibil sa gasesti pe piata biciclete pliabile de o calitate inferioara, bicicleta pliabila de astazi te va duce fara prea mult efort la munca, va incapea fara probleme in spatii mici, sau te va ajuta chiar sa parcurgi trasee mai complexe.

Avantajele bicicletei pliabile

Confortul

O bicicleta pliabila poate veni cu tine oriunde – in transportul in comun, in masina, si chiar in vacanta -, ceea ce inseamna ca nu vei pierde nicio oportunitate de a merge cu bicicleta.

Siguranta

Gandul ca bicicleta ta ar putea disparea din fata biroului sau din fata casei nu o sa te mai deranjeze daca detii o bicicleta pliabila. Pentru ca se poate depozita cu usurinta in spatii mici, poti tine bicicleta mai usor in siguranta. Cele mai multe biciclete pliabile compacte sunt suficient de mici pentru a sta discret sub birou la locul de munca, sau in debaraua de acasa.

Mai multe optiuni

O bicicleta pliabila iti va permite sa combini ciclismul cu alte forme de transport, cum ar fi trenurile sau chiar avionul. In acest fel, vei putea face calatorii rapide catre destinatii perfecte pentru ciclism, fara a depinde de disponibilitatea unei biciclete la locul de destinatie.

Daca obiectivul tau este sa calatoresti si sa practici ciclismul in locatii interesante, o bicicleta pliabila te poate ajuta sa iti transformi visul in realitate.

Protejeaza mediul inconjurator

O bicicleta pliabila nu dauneaza mediului inconjurator asa cum o fac alte moduri de transport. Cu aceasta varianta ecologica, ai posibilitatea de a calatori intens dar fara sentimentul de vinovatie ca modurile de transport folosite au emisii mari de carbon. Si chiar daca utilizezi masina pentru transportul bicicletei pliabile, consumul de combustibil va fi mai mic decat atunci cand transporti biciclete montate pe acoperis.

Dezavantajele bicicletei pliabile

Rigiditate

Desi acest aspect variaza de la model la model, unele biciclete pliabile pot fi mai rigide decat cele nepliabile. Pentru a evita aceasta problema, cel mai bun sfat ar fi sa testezi bicicleta de care esti interesat pentru a te asigura ca nu faci un compromis prea mare.

Rezistenta la rulare

Desigur, rotile mai mici ale multor biciclete pliabile inseamna ca acestea nu vor face fata la fel de bine terenurilor mai accidentate. Acest lucru poate fi, partial, rezolvat prin cumpararea unor anvelope de calitate sau a unei biciclete cu suspensie.

Viteza

Un alt dezavantaj al rotilor mai mici este faptul ca vei obosi mai rapid atunci cand incerci sa acoperi distante mai mari de mers. Cu toate acestea, daca folosesti bicicleta pentru mers la birou, vei avea o viteza buna si nici nu vei obosi.

Vă rugăm să vă autentificați pentru a posta un comentariu.