Top 5 motive pentru care mișcarea fizică este importantă

Top 5 motive pentru care mișcarea fizică este importantă


Peste tot vei auzi cât de importantă este mișcarea fizică pentru sănătatea noastră, chiar și reclamele din ultimii ani ne îndeamnă să facem minim 30 de minute de mișcare zi de zi. Din păcate însă viețile noastre se petrec majoritar în fața calculatorului, deseori într-o poziție incorectă, iar când ajunge acasă nu mai avem energia necesară pentru a mai face fitness.

Când ne referim la mișcare însă, includem sub această umbrelă orice posibil sport care ți-ar face plăcere. Nu e necesar să mergi să tragi la aparate toată seara sau să ieși la alergat. Dacă dansul îți surâde mai mult, foarte bine, sau poate o oră de aerobic.

Indiferent de care ar fi decizia ta personală, am pregătit pentru tine o listă cu cele mai importante motive pentru care mișcare e vitală:

Vei duce o viață mai fericită

Chiar dacă sună ca un clișeu la prima vedere, este adevărat. S-a dovedit că mișcarea fizică are beneficii asupra stării de spirit, asupra anxietății, stresului, toate elementele negative pe care le adunăm zi de zi în organism. Partea cea mai bună e că nu are relevanță cât de dificilă este mișcarea pe care o faci. Astfel, ajunge de multe ori să ieși o oră la plimbare și vei simți efectele pozitive.

Un plus pentru mușchi și oase

Nu e de mirare că în momentul în care facem mișcare fizică aceasta își va spune cuvântul asupra mușchilor noștri. Mai ales cu cât îmbătrânim, masa musculară devine din ce în ce mai slabă, astfel are nevoie de stimulare pentru a se menține în formă. Nu uita totuși că pentru a pune mușchi este nevoie și de o dietă potrivită, plină de proteine. De asemenea, mișcarea are un efect pozitiv asupra oaselor, din a căror densitate pierdem cu trecerea anilor.

Reduce riscul de boli cronice

Probabil unul dintre cele mai importante aspecte pe care mișcarea le aduce este că ne ferește, pe termen lung, de bolile cronice. Mai ales dacă e vorba de mișcare cardio, aceasta ne va menține inima în formă. Dar sportul este de asemenea potrivit pentru a reduce riscul de diabet, cancer, nivelul ridicat de colesterol și tensiunea.

 O memorie mai bună

Poate de multe ori ai momente când stai să te gândești cum se numea vreun film sau vreun actor și nu reușești să îți aduci aminte. Din nou, se recomandă aici mișcarea cardio (chiar dacă orice tip de sport stimulează în același timp și inima), deoarece astfel vei îmbunătăți bătăile inimii și vei avea un flux mai sănătos de sânge înspre creier. Este legat, de asemenea, de punctul anterior, deoarece cu un risc mai scăzut de boli cronice, și creierul va avea de beneficiat.

Un somn mai liniștit

Dacă te lupți cu insomnia sau găsești că este dificil să adormi seară de seară, sportul te poate ajuta și în acest domeniu. Faptul că temperatura corpului crește în timp ce faci mișcare te va ajuta pe parcursul nopții ca să menții constantă temperatura. Sportul va ajuta de asemenea să reducă timpul necesar pentru a adormi, care este în cele mai multe ori mâncă în mână cu insomnia.

Acestea sunt doar cele mai importante 5 beneficii pe care am vrut să le împărățim cu tine azi. Dar lista poate continua le nesfârșit. Motiv pentru care te îndemnăm să îți alegi chiar de azi un nou hobby pentru o viață mai lungă, fără boli, mai fericită. Crazy-Deals.ro îți sare în ajutor când vine vorba de echipament și haine necesare, cu un cod reducere Sport Vision si multe alte promoții si reduceri din categoria Sport & Aer Liber

Photo by RUN 4 FFWPU: https://www.pexels.com/photo/people-wearing-running-shoes-2526878/

Vă rugăm să vă autentificați pentru a posta un comentariu.